Hoe wordt jouw school de Wielergekste School?

Wij dagen jullie uit!

Ben jij leerkracht van een klas uit het 5de of 6de leerjaar en denk je dat je school kans maakt op de titel van Wielergekste School? Schrijf je in en voer minstens één van de vijf wielergekste opdrachten uit!
Deelnemen kan tot en met 10 september 2021.

Fotofinish of een lengte voorspong?
Alle inzendingen worden apart beoordeeld door onze gespecialiseerde jury. Je kiest zelf hoeveel opdrachten je uitvoert. Hoe meer inzendingen, hoe groter de kans op winst. Eén cartouche of vijf? Wachten op de sprint of anticiperen, de keuze is aan jullie. Verras ons met jullie meest creatieve en vooral wielergekke ideeën en win leuke prijzen!

Wat kan je winnen?
De school die zich tot Wielergekste School kroont, wint een bezoek aan het WK wielrennen in Vlaanderen én een BMX- en offroadinitiatie in het Sven Nys Cycling Center!
Bovendien ontvangen de eerste 50 scholen die zich inschrijven een WK-pakket met leuke gadgets.

XXL WK-shirt

Maak samen met de klas jullie eigen XXL WK-shirt. Niet large, niet extra large: extra extra large! Verzamel zoveel mogelijk oude T-shirts, lakens, doeken … en maak er één megagroot WK-shirt van.
Kies je voor een wit shirt en versier je het nadien? Ga je liever creatief aan de slag met verschillende kleuren? En hoe maak je alles aan elkaar vast? Wij zijn nu al benieuwd.

Doe mee!

WK-choreo

Bedenk een originele WK-choreografie met jouw school en integreer daarin ‘de fiets’. De creatieve vrijheid, het ritme en de muziek, jullie mogen het allemaal kiezen. Zolang iedereen aan het dansen gaat met de fiets zijn wij tevreden!

Doe mee!

WK-fietsparcours

Ontwerp, realiseer en organiseer met je school het stoerste, coolste, leukste en beste fietsparcours van Vlaanderen. Een wereldkampioenschap waardig. Zorg dat zoveel mogelijk leerlingen een rondje afwerken op jullie wielergekke fietsparcours en daag vooral ook de leerkrachten uit om hetzelfde te doen! Durven ze?

Doe mee!

WK-move

Bedenk een WK-move die je kan uitvoeren als straks een Belgische renner of renster het WK wint. Misschien inspireert jullie move wel heel België?

Doe mee

WK-Muurschildering of tekening

Hoe goed zijn jullie met krijt of verf? Bewijs het ons met een creatieve muurschildering of een tekening over het WK wielrennen. Hoe origineler, hoe beter!

Doe mee

Ambassadeurs

Thibau Nys

Thibau Nys is 18 jaar en rijdt momenteel voor Baloise Trek Lions. Thibau werd al Belgisch, Europees én wereldkampioen bij de junioren in het veldrijden.

Jesse Vandenbulcke

Jesse Vandenbulcke is 25 jaar en rijdt momenteel voor Lotto Soudal Ladies. In 2019 werd Jesse Belgisch kampioen bij de Elite Vrouwen.

WK-mascottes Leon & Leontien

WK-mascottes Leon & Leontien toveren samen met heel Vlaanderen de 2021 UCI Road World Championships om tot één groot feest!

Schrijf je nu in!

Thibau Nys en Jesse Vandenbulcke dagen jullie uit! Schrijf je in, voer minstens één van de vijf opdrachten uit en maak kans op de titel van Wielergekste School!

Top